Starting nginx: 2009/03/13 15:26:32 [emerg] 4382#0: unknown log format "main"

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Starting nginx: 2009/03/13 15:26:32 [emerg] 4382#0: unknown log format "main"

Payam Chychi
Hi Guys,

Im using the latest nginx 4.
Here is the error that I am getting:

Starting nginx: 2009/03/13 15:19:55 [emerg] 4378#0: unknown log format
"main" in /etc/nginx/sites-enabled/p1/payam_70.33.253.5.conf:21


My Main nginx.conf config:

user  www-data;

worker_processes  4;

worker_rlimit_nofile 20480;



#error_log  logs/error.log;

#error_log  logs/error.log  notice;

#error_log  logs/error.log  info;



#pid        logs/nginx.pid;





events {

        use epoll;

    worker_connections 81920;

}



http {

    include    proxy.conf;

    include       mime.types;

    include /etc/nginx/sites-enabled/p1/*.conf;

    include /etc/nginx/sites-enabled/ypf/*.conf;



    default_type  application/octet-stream;

       

    log_format  main  '$remote_addr - $remote_user [$time_local] "$request" '

                      '"$status" $body_bytes_sent "$http_referer" '

                      '"$http_user_agent" "$http_x_forwarded_for"';



        sendfile        on;

        #tcp_nopush     on;

        tcp_nodelay        on;

        keepalive_timeout  45;



 ------------------------------------------#

# HTTP Server

# Default

#

     server {

        listen       x.x.x.x:80;

        server_name  nyc-fwmproxy-1;

        root /var/www;



         access_log      /var/log/nginx/nyc-fwmproxy-1.access_log main;

         error_log       /var/log/nginx/nyc-fwmproxy-1.error_log info;



         location / {

                        }





}

# ------------------------------------------#





}

# EOF




Here is my Config for "payam_70.33.253.5.conf":

# loadbalancers

# for the LB naming, include the ip address so its uniq



# HTTP LB

 upstream LB_HTTP_70.33.253.5 {

 server x.x.x.x:80 weight=3;

 server x.x.x.x:80;

 }



# HTTPS LB

 upstream LB_HTTPS_70.33.253.5 {

 server x.x.x.x:443;

 server x.x.x.x:443;

 }



# HTTP server

    server {

        listen       70.33.253.5:80;

        server_name  www.bhsecurity.com;



         access_log      /var/log/nginx/any.payam.access_log main;

         error_log       /var/log/nginx/any.payam.error_log info;



         location / {

         proxy_pass              http://LB_HTTP_70.33.253.5;

         }

}





# HTTPS server

    server {

        listen       70.33.253.5:443;

        server_name  www.bhsecurity.com;



         access_log      /var/log/nginx/any.payam.access_log main;

         error_log       /var/log/nginx/any.payam.error_log info;



         ssl                  on;

         ssl_certificate      /etc/nginx/sites-enabled/ssl/ypf/payam/payam.crt;

         ssl_certificate_key  /etc/nginx/sites-enabled/ssl/ypf/payam/payam.key;



         location / {

         proxy_pass             https://LB_HTTPS_70.33.253.5;

         }

}



What am i doing wrong here? any help would greatly be appreciated
Thanks,
Payam

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Starting nginx: 2009/03/13 15:26:32 [emerg] 4382#0: unknown log format "main"

Maxim Dounin
Hello!

On Fri, Mar 13, 2009 at 03:26:50PM -0700, Payam Chychi wrote:

> Im using the latest nginx 4.
> Here is the error that I am getting:
>
> Starting nginx: 2009/03/13 15:19:55 [emerg] 4378#0: unknown log format
> "main" in /etc/nginx/sites-enabled/p1/payam_70.33.253.5.conf:21
>
>
> My Main nginx.conf config:
>
> user  www-data;

[...]

> http {
>
>     include    proxy.conf;
>
>     include       mime.types;
>
>     include /etc/nginx/sites-enabled/p1/*.conf;
>
>     include /etc/nginx/sites-enabled/ypf/*.conf;

Includes with servers{} using log_format main are above definition
of log_format.  You should move them below.

[...]

>     log_format  main  '$remote_addr - $remote_user [$time_local] "$request" '
>
>                       '"$status" $body_bytes_sent "$http_referer" '
>
>                       '"$http_user_agent" "$http_x_forwarded_for"';

[...]

Maxim Dounin

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Starting nginx: 2009/03/13 15:26:32 [emerg] 4382#0: unknown log format "main"

Igor Sysoev
In reply to this post by Payam Chychi
On Fri, Mar 13, 2009 at 03:26:50PM -0700, Payam Chychi wrote:

> Hi Guys,
>
> Im using the latest nginx 4.
> Here is the error that I am getting:
>
> Starting nginx: 2009/03/13 15:19:55 [emerg] 4378#0: unknown log format
> "main" in /etc/nginx/sites-enabled/p1/payam_70.33.253.5.conf:21
>
>
> My Main nginx.conf config:
>
> user  www-data;
>
> worker_processes  4;
>
> worker_rlimit_nofile 20480;
>
>
>
> #error_log  logs/error.log;
>
> #error_log  logs/error.log  notice;
>
> #error_log  logs/error.log  info;
>
>
>
> #pid        logs/nginx.pid;
>
>
>
>
>
> events {
>
>         use epoll;
>
>     worker_connections 81920;
>
> }
>
>
>
> http {
>
>     include    proxy.conf;
>
>     include       mime.types;
>
>     include /etc/nginx/sites-enabled/p1/*.conf;
>
>     include /etc/nginx/sites-enabled/ypf/*.conf;
>
>
>
>     default_type  application/octet-stream;
>
>
>
>     log_format  main  '$remote_addr - $remote_user [$time_local] "$request" '
>
>                       '"$status" $body_bytes_sent "$http_referer" '
>
>                       '"$http_user_agent" "$http_x_forwarded_for"';

You need to set log_format before

     include /etc/nginx/sites-enabled/p1/*.conf;
 
     include /etc/nginx/sites-enabled/ypf/*.conf;

>
>
> sendfile        on;
>
> #tcp_nopush     on;
>
> tcp_nodelay        on;
>
> keepalive_timeout  45;
>
>
>
>  ------------------------------------------#
>
> # HTTP Server
>
> # Default
>
> #
>
>      server {
>
>         listen       x.x.x.x:80;
>
>         server_name  nyc-fwmproxy-1;
>
> root /var/www;
>
>
>
>          access_log      /var/log/nginx/nyc-fwmproxy-1.access_log main;
>
>          error_log       /var/log/nginx/nyc-fwmproxy-1.error_log info;
>
>
>
>          location / {
>
>                         }
>
>
>
>
>
> }
>
> # ------------------------------------------#
>
>
>
>
>
> }
>
> # EOF
>
>
>
>
> Here is my Config for "payam_70.33.253.5.conf":
>
> # loadbalancers
>
> # for the LB naming, include the ip address so its uniq
>
>
>
> # HTTP LB
>
>  upstream LB_HTTP_70.33.253.5 {
>
>  server x.x.x.x:80 weight=3;
>
>  server x.x.x.x:80;
>
>  }
>
>
>
> # HTTPS LB
>
>  upstream LB_HTTPS_70.33.253.5 {
>
>  server x.x.x.x:443;
>
>  server x.x.x.x:443;
>
>  }
>
>
>
> # HTTP server
>
>     server {
>
>         listen       70.33.253.5:80;
>
>         server_name  www.bhsecurity.com;
>
>
>
>          access_log      /var/log/nginx/any.payam.access_log main;
>
>          error_log       /var/log/nginx/any.payam.error_log info;
>
>
>
>          location / {
>
>          proxy_pass              http://LB_HTTP_70.33.253.5;
>
>          }
>
> }
>
>
>
>
>
> # HTTPS server
>
>     server {
>
>         listen       70.33.253.5:443;
>
>         server_name  www.bhsecurity.com;
>
>
>
>          access_log      /var/log/nginx/any.payam.access_log main;
>
>          error_log       /var/log/nginx/any.payam.error_log info;
>
>
>
>          ssl                  on;
>
>          ssl_certificate      /etc/nginx/sites-enabled/ssl/ypf/payam/payam.crt;
>
>          ssl_certificate_key  /etc/nginx/sites-enabled/ssl/ypf/payam/payam.key;
>
>
>
>          location / {
>
>          proxy_pass             https://LB_HTTPS_70.33.253.5;
>
>          }
>
> }
>
>
>
> What am i doing wrong here? any help would greatly be appreciated
> Thanks,
> Payam

--
Igor Sysoev
http://sysoev.ru/en/

Loading...